Årets julekaffe: San Rafael, Costa Rica

Solberg & Hansens tradisjonsrike julekaffe er en stemningsfull gjest på frokostbordet, samt et berikende tilbehør til høytidens søte fristelser. Årets julekaffe er dyrket, plukket og foredlet i Tarrazus frodige skråninger, det costaricanske distriktet som regnes blant klodens aller ypperste kafferegioner.

Smaken

Årets julekaffe dufter søtt av karamell og rødt eple. Munnfølelsen er fyldig og leskende, med smak av kirsebær og appelsin. En ren og balansert kaffe med søt ettersmak og bred appell.

Produsent: San Rafael RZ

Cooprativ: Beneficio Palmichal

Region: Tarrazu

Mikroregion: Santa Cruz

Bønnetype: Caturra og Catuai

Meter over havet: 1800

Prosess: Våtforedlet

Om kaffen

Beneficio Palmichal samler og foredler kaffebær fra en rekke små gårder i Tarrazu, som er Costa Ricas mest berømte kafferegion. Det er ikke uvanlig at ni av ti finalister er dyrket her, når Cup of Excellence-konkurransen i landet blir arrangert. Beneficio Palmichal skiller ut de aller beste kaffepartiene under varemerket "San Rafael RZ". Det er denne kvaliteten du smaker i årets julekaffe. Kaffen er dyrket i mikroregionene som strekker seg fra "Santa Cruz" til "La Cuesta de Frailes" og består av bønnetypene Catuai og Caturra. San Rafael er fylt med smaker av mørke bær, sitrus og karamell - med den utsøkte balansen som er så typisk for området og akkurat disse kaffeartene.

Dedikert dyrkeglede

Der jordsmonn og mikroklima legger grunnlaget, er det menneskene som er nøkkelen til Tarrazu-kaffens høye kvalitet. Mer enn 90 % av gårdene er drevet av familien som eier dem, og majoriteten av disse følger råvaren fra nyutsprungen kaffeblomst til eksportklar bønne. Som i en hvilken som helst annen bransje er denne relasjonen gunstig for kvaliteten på det endelige produktet. Det handler om stolthet og eierskap knyttet til fruktene av egen jord og til området de representerer. Det vil du merke i årets julekaffe, som smaker av dedikasjon og dyrkeglede.

Håper dere nyter årets julekaffe med oss!

Ha en fin uke!#julekaffe #CostaRica #SanRafael #stemningsfull #berikende #tradisjon #høytid #Tarrazu #Caturra #Catuai

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits