Månedens kaffe: Fazenda Barreiro

Det har blitt dyrket kaffe på Fazenda Barreiro i nesten 200 år. Den rene, fruktige smaken vitner om lang erfaring med jordbruk, dyrking og foredling.

Fazenda Barreiro har aroma av krydder med hint av melkesjokolade. Smaken preges av en ren fruktighet i form av modne jordbær, vanilje og mørk sjokolade. Syrligheten er rund som i røde epler, med en bløt og konsentrert munnfølelse. Ettersmaken er lang og sødmefull.

Kaffegård: Fazenda Barreiro

Kaffebonde: Fransisto Otavio Lotufo

Region: Pocos de Caldas, Sil de Minas

Bønnetype: Gul Bourbon

Meter over havet: 1400

Prosess: Bærtørking

Innhøsting: Mai - juni

Om Barreiro

Fazenda Barreiro drives av Francisto Otavio Lotufo, som er oldebarnet til mannen som grunnla kaffegården i 1820. Gården har en komplett kaffeinfrastruktur. Det vil si at de har vaskestasjon, bønneseparator, pulper og flere maskinelle tørkere for kaffe. Denne kaffen inneholder Gul Borboun, en bønnetype som oppleves ren, fruktig og søt i koppen. Den behagelige sødmen fremheves ved at bønnene tørkes med fruktkjøttet på, altså bærtørking.

Naturlig balanse

Joquim Bernardes grunnla Fazenda Barreiro i 1820, den gang som et hovedkvarter for en rekke kaffegårder rundt byen Poços de Caldas. I dag er gården ennå i familiens hender gjennom oldebarnet Fransisco Otavio Lotufo. Familiens ambisjon er å skape en perfekt balanse mellom kaffegården og naturen de er omgitt av. Derfor jobber de med å bevare gårdens skogområder, vannreserver, samt fugle- og dyreliv. På den måten bidrar de også til en bedre arbeidsplass for 30 familier som bor og jobber på Fazenda Barreiro. Ved siden av de store landområdene fylt med frodige kaffetrær, har gården over 5000 kvadratmeter med terrasser i murstein og betong hvor kaffebærene soltørkes.

Ha ei fin uke!#Kaffe #FazendaBarreiro #ren #fruktig #søt #Brasil #1820 #BulBourbon #bærtørket #naurlig #balanse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits