Sesongkaffe: Jacinto Titrico fra Bolivia

Jacinto Titrico dyrker og foredler kaffe med familien på sin lille gård i Caravani, som regnes som Bolivias aller fineste dyrkeområde. Resultatet er en ren og delikat kaffe, som viser fram landets kvaliteter som kaffeprodusent. 

Kaffebonde: Jacinto Titrico

Distrikt: Colonia Siete Estrellas

Region: Caravani

Bønnetype: Caturra & Typica

Meter over havet: 1700

Prosess: Våtforedlet

Smaken

Jacinto Titrico har en intens duft av bær og syrin. Den er også floral på smak, med toner av honning og grønt eple. Ettersmaken er delikat og lett, og minner om lys karamell.

Om kaffen

Jacinto Titrico, som så mange andre kaffebønder i Bolivia, lever og arbeider med familien på deres lille gård i Caravani-regionen. Dette området blir sett på som Bolivias ypperste for kaffedyrking, og har nesten gjort rent bord de gangene Cup of Excellence har blitt arrangert i landet. Jacinto har selv deltatt i konkurransen og var i 2008 blant de 10 vinnerne som kvalifiserte til den avsluttende dagen. 

Sammen med familien dyrker han kaffe med økologiske metoder og uten bruk av kjemiske sprøytemidler. Dette krever langt tettere oppfølging av avlingen. Jacintos kvalitetsbevisste forhold til kaffedyrking følges opp i prosesseringsfasen. Etter våtforedlingen, sorteres kaffen før den tørkes på hevede senger. Takket være streng kvalitetssortering og ypperlige dyrkeforhold har Jacinto og familien produsert et enestående parti som viser boliviansk kaffe fra sin beste side.

Ha ei fin uke! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits