Månedens kaffe: Mama Mina, Nicaragua

Fra "The Land of Eternal Spring" i Nicaragua, får vi relasjonkaffen Mama Mina. Dette er en frisk og kompleks kaffe dyrket av den dedikerte Mierisch-familien.

Smaken

Mama Mina har aroma av tørket frukt og karamell. Den er bløt og leskende, med smak av mørk plomme og sjokolade. Ettersmaken er lang og søt.

Kaffegård: Finca Mierisch

Produsent: Erwin Mierisch

Region: Matagalpa

Bønnetype: Pacamara

Meter over havet: 1200 - 1350

Innhøsting: Desember - januar

Prosess: Våtforedlet

Om kaffen

Matagalpa-regionen i Nicaragua kalles gjerne "The Land of Eternal Spring". Det er lett å forstå når man ser den billedskjønne Mama Mina-plantasjen. Langs frodige skråninger vokser kaffeplantene i snorrette rader, rammet inn av fargesterke blomster som bryter opp det overveldende, grønne landskapet. Her har familien Mierisch dyrket kaffe i mer enn hundre år.

Mama Mina er et vakkert syn. Plantasjens ryddige og overstlige framtoning gjenspeiles i kaffens høye kvalitet. Gården, som er én av ni plantasjer Mierisch-familien eier, er oppkalt etter bestemor Mina McEwan.

Blomsteralarm

Kombinasjon av varmt klima, næringsrikt jordsmonn, store skyggetrær og et rikt planteliv gjør beliggenheten til Mama Mina ideell for kaffedyrking. Komplementert av kunnskap akkunulert gjennom generasjoner, er dyrking og prosessering gjennomført med den presisjon og omtanke som Pacamarabønnen krever. Blomsterhavet som omkranser gården, er ikke bare der av estetiske grunner. De fungerer nemlig som et naturlig varslingssystem mot sopp- og bakterieangrep. Uvedkomne organismer angriper nemlig blomstene før de går løs på kaffeplantene. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits