Månedens kaffe: La Amistad fra Colombia

Langs et nettverk av kronglete fjellstier, ligger små, familiedrevne gårder. De er spredt utover det eviggrønne fjellandskapet som omkranser San Augustin i Colombia. Her i hjertet av Hulia - som er blant klodens ypperste dyrkeområder for kaffe - har Solberg & Hansen i flere år samarbeidet tett med den sammensveisede gjengen i dyrkefellesskapet La Amistad.

Smaken

Sitrustoner og sjokolade preger aromabildet. Kaffen har smakstoner av appelsin og røde druer. Dette er en saftig kaffe, med ettersmak av rosiner og kakao.

Kooperativ: La Amistad

Region: Hulia

Mikroregion: San Augustin

Bønnetype: Caturra og Castillio

Meter over havet: 1600-1700

Prosess: Våtforedlet

Om La Amistad

Spredt utover skråningene ved fjellandsbyen San Augustin i Colombia, ligger et lite fellesskap av familiedrevne kaffegårder. Den sammensveisede gruppen, La Amistad (spansk for "vennskap"),  er bemerkelsesverdig på flere måter. Her er prinsippet om å hjelpe naboene sine en selvfølgelig del av hverdagen. Ønsket om å bidra for hverandre, har gjort at kaffekvaliteten kommer naturlig. Kanskje har det noe med den jordnære livsstilen i de slående vakre og harmoniske omgivelsene å gjøre. Det er heller ingen ulempe at beliggenheten i Hulia-distriktets grønne skråninger er blant klodens ypperste for dyrking av gode kafferåvarer.

 

Ha en fin dag!#kaffe #månedens #LaAmistad #Colombia #Hulia #vennskap #felleskap #sitrustoner #sjokolade #appelsin #druer #våtforedlet #rosiner #kakao

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits