Sesongkaffe fra Bolivia: Finca Golondrina

Celso Mayas første minner er fra marken mellom trærne på farens kaffegård. I dag produserer han selv kaffe som jevnlig høster topplasseringer i Bolovias fremste kvalitetskonkurranser.

Smaken

Kaffen dufter av sjasmin og honning, og har toner av grønt eple og sjasmin i smaken. Golondrina er en bløt kaffe med lette florale toner på ettersmak.

Kaffegård: Finca Golondrina

Kaffebonde: Celso Mayta

Region: Caravanu

Mikroregion: Copacabana

Bønnetype: Catuai, Caturra, Criollo

Prosess: Våtforedlet

Meter over havet: 1800

Om Finca Golondrina

Fra kystløse, men fjellrike Bolivia kommer en av årets mest spennende nyheter. Finca Golondrina ligger 1800 m.o.h. i Caravanis grønnkledde fjellsider og ligger perfekt til for dyrking av kvalitetskaffe. På den lille familiegården sin produserer Celso Mayas økologisk kaffe. Det aner resultert i stadig nye topplasseringer i konkurranser, som "Cup of Excellence" og "Fair Trade Competition". Anerkjennelsen som en av Bolivias dyktigste og mest dedikerte kaffeprodusenter, har inspirert Mayas til stadig å utvikle produksjonen sin - hele veien fra dyrking og høsting til tørking og foredling. Det merkes i koppen, som er fylt med rene og komplekse smaker. Med andre ord, lever den opp til Bolivias høye kvalitetspotensial.

 

Ha en fin dag!


#kaffe #Bolivia #FincaGolondrina #SH #topplasseringer #CoE #jasmin #honning #eple #floral #fjell #spennende #kvalitetskaffe #økologisk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits