Cup of Excellence: La Granadilla fra Costa Rica

La Granadilla er et unikt Cup of Excellence-parti fra et av de fineste områdene i Costa Rica, Dota i Tarrazu. Her ble det dyrket pasjonsfrukt fram til 1980 (derav navnet La Granadilla), men siden den gang har gården rukket å bli landets mest meriterte i Cup of Excellence.

Smaken

La Granadilla har en floral aroma av markjordbær. Smaker av fersken, jordbær, aprikos og søt rabarbra. Den er bløt, delikat og kompleks.

Gård: Finca La Granadilla

Kaffebonde: Maria Fernanda Calderon Castillo

Mikroregion: San José, Dota, Santa Maria

Region: Tarrazu

Meter over havet: 1850

Bønnetype: Catuai Rojo

Prosess: Våtforedlet

Om La Granadilla

La Granadilla har høstet flere topplasseringer i Cup of Excellence. Her jobber hele familien sammen for å ivareta råvaren, hele veien fra kaffeblomstens blomstring til bønnens foredling og tørking. Hvert medlem har et dedikert ansvar for hver sin nøkkeloppgave ved gården og vaskestasjonen. Gården ligger nær 2000 meter over havet like ved San José i Dota, som er ideelt for dyrking av kvalitetskaffe. Det merker vi også i koppen, som er fullt med rene og friske frukttoner som vitner om perfekte dyrkeforhold og kvalitetsbevisst ivaretakelse.

 

Ha ei fin uke!#CupofExcellence #CostaRica #LaGranadilla #SolbergHansen #Kaffe #søt #frisk #delikat #kompleks #pasjonsfrukt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits