Mikroparti med kaffe fra Burundi: Mudusi

Vår og sommer er tiden for afrikansk kaffe. Nå har vi fått inn en deilig kaffe fra Burundi i hylla.

Dette er et helt spesielt mikroparti, fra Burundis fremste kaffedistrikt, Kayanza. Mudusi er en kompleks og fruktig kaffe, som vil falle i smak hos alle med en forkjærlighet for god, afrikansk kaffe.

Produsent: Salume Ramadahn

Vaskestasjon: Buzirahuhindwa

Bønnetype: Bourbon

Prosess: Våtforedlet

Region: Kayanza

Meter over havet: 1900

Innhøsting: April - mai

Smaken

Vanilje og søte kirsebær preger aromabildet. I smaksbildet finner vi sjokolade og bjørnebær. En ren kaffe med søt og lang ettersmak.

Om Mudusi

Burundi kunne, på mange måter, oppdages på nytt som kaffenasjon i 2007. Derfor er landet blant de mest spennende i kaffeverdenen. Takket være sitt fuktige klima og vulkanske jordsmonn opp mot 2000 meter over havet, er potensialet for å dyrke førsteklasses kafferåvarer stort. En typisk kopp er gjerne fruktig og saftig med balansert sødme og smaksreferanser til sitrus og friske bær. En mann som har bidratt til å grave fram unike kaffepartier fra landet, er den burundiske produsenten Salume Ramadahn. Han har blant annet gjort en viktig jobb for å kartlegge dyrkeområder og kaffegårder i den, etter hvert, svært så anerkjente regionen Kayanza. Den kan sammenliknes med Kenyas Nyeri og Etiopias Yirgacheffe, med hensyn til kvalitet og særegenhet knyttet til én bestemt region.

Møysommelig prosess

Ramadahn sorterer kaffepartier basert på mikroregion, innhøstingsperiode og fordelingsmetode. Det betyr at han kan tilby en rekke mikropartier med distinkte smaksforskjeller, dyrket i noen av Burundis aller beste dyrkeområder. Årets parti er hentet fra bønder tilhørende mikroregionen Kayanza, og er plukket ut i konkurranse med partier fra tre andre områder i Buzirahuhindwa.

Ha ei fin uke!#kaffe #Burundi #Mudusi #mikrokaffe #bourbon #sjokolade #bjørnebær #Kayanza #Buzirahuhindwa #SalumeRamadahn #SH

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kaffekværna

Kaffekværna

12, Drammen

Velkommen til bloggen vår! Kaffekværna er en spesialbutikk på Kaffe og te, som ligger på Magasinet i Drammen sentrum. Her vil du kunne følge med på nyheter og oppdateringer innen kaffe og te.

Kategorier

Arkiv

hits