Mikrokaffe: El Socorro Maracaturra, Guatemala

El Socorros Maracaturra-kaffe er blant Guatemalas ypperste, og høster gjevnlig de gjeveste prisene i Cup of Excellence. Årets utgave er kanskje det beste noensinne. Det er et enestående mikroparti, med smaksreferanser til solbær, nype og honningmelon.

Gård: El Socorro y Anexos

Bonde: Juan Diego de la Cerda

Distrikt: Palencia

Bønnetype: Maracaturra

Meter over havet: 1750

Innhøsting: Februar - april

Prosess: Våtforedet

Smaken

Den er kompleks og leskende, med smaker av solbær, nype og honningmelon. Det er søt sjokolade og solbær i ettersmaken.

Om kaffen

El Socorro har en lang historie, men det er først de siste førti årene at det her blitt dyrket kaffe på gården. I 1980 plantet Juan De La Cerda de første kaffetrærne på eiendommen. I dag produserer han og sønnen, Juan Diego, kaffe som regelmessig rangeres blant de høyeste i Cup of Excellence. Variasjonene i bønnetypene de produserer gir hver enkel kaffe særegenhet og kaffe, men alle er dyrket og foredlet med den nøyaktigheten som kjennetegner de la Cerda-familien.

Maracaturra er én av bønnetypene som går under kallenavnet "elefantbønner". Både blader og kaffebær på et Maracaturra-tre er av det store og iøyenfallende salget.

Ha en fin dag!


#kaffe #Guatemala #ElSocorro #Maracaturra #elefantbønne #kompleks #leskende #solbær #nype #honningmelon #sjokolade #Mikroparti #CupOfExcellence######

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kaffekværna

Kaffekværna

12, Drammen

Velkommen til bloggen vår! Kaffekværna er en spesialbutikk på Kaffe og te, som ligger på Magasinet i Drammen sentrum. Her vil du kunne følge med på nyheter og oppdateringer innen kaffe og te.

Kategorier

Arkiv

hits